Menü
(30) 932 3226 3235 Mátraszentistván, Kossuth u. 36. parrags@gmail.com
| | | |
Panziónk

Panziónk bemutatása


Pihenjen Magyarország legmagasabban fekvő lakott településén, Mátraszentistvánon.


A 845 méter magasan fekvő Parrag  Panzió a csodálatos festői hangulatú, Kút (Narád)-hegy oldalában fekszik.

Télen-nyáron, tavasszal-ősszel csodálatos környezetben pihenheti ki a hétköznapok fáradalmait, s töltődhet fel újra családjával vagy baráti társaságával együtt. 

19 teljesen felújított szobával rendelkezünk, melyek 2-3 személyesek, így akár 35 fő is tudja egyszerre élvezni vendégszeretetünket.

Szálláshelyünk egyszerre szolgálja ki a wellness-, az aktív pihenésre és a családi pihenésre érkezők igényeit is.

Legyen szó üzleti konferenciáról vagy akár legénybúcsúról, szolgáltatásainknak és felszereltségünknek köszönhetően biztosítani tudjuk a tökéletes bármely rendezvény gondtalan lebonyolítását.

Panziónk 2014 óta van a tulajdonunkban, azóta több felújítást is végrehajtottunk a tökéletes pihenési élmény érdekében, s reméljük Vendégeink hozzánk hasonlóan meglátják a vendégházunkban és környezetében rejtőzködő szépségeket.

 

Álljon meg egy pillanatra és tartson egy kis szünetet: a Mátra csodálatos klímája, tiszta levegője Önt is újra fel fogja tölteni.

 

Miért válassza a Parrag Panziót?


A Mátra legújabb gyöngyszeme tökéletes kikapcsolódást nyújt mind a négy évszakban. 


A téli sportok szerelmesei 5-10 perc alatt gyalog elérhetik a közelben fekvő Síparkot, tavasszal megcsodálhatja az ébredő természet csodálatos jellegzetességeit.

A legmelegebb évszakban is nagyszerű túrák kiinduló pontja szálláshelyünk, ősszel a színek pompázása, a hulló falevelek nyújtanak elképesztő összhangot. 

 

Barátságos személyzetünk egyaránt várja családok és baráti társaságok, fiatalok és idősek érkezését. 


Látnivalók a közelben
Mátraszentlászló már önmagában csodálatos élményt jelent a látogatóknak, hiszen elhelyezkedése egyedülálló: a közel 800 méteres tengerszintfeletti magasság, a kristálytiszta levegő és a lenyűgöző panoráma összhangja csábítja pihenésre, sportolásra, kikapcsolódásra az ide látogatókat. 


Három falu temploma
A legenda szerint Mátraszentlászló, Mátraszentimre és Mátraszentistván nem tudtak megegyezni az épülő templom helyéről, ezért az egri érsek kijelölt egy helyszínt, mely mindhárom településtől azonos távolságra esik. A templom mögött egy jellegzetes csíkos követ, a Stuller követ csodálhatjuk meg.
Miserend: nyáron minden vasárnap 10:55-től.


Vöröskő kilátó
Mátraszentlászlón a műút Mátraszentistván felé vezető kanyarjától gyalog percek alatt - jelzett turistaúton - kis emelkedővel elérhetjük a Vörös-kő kilátót. Tiszta időben semmikép se hagyjuk ki a gyönyörű körpanorámát. Ráadásul, jó idő esetén látszanak a Tátra csúcsai is. A kilátó nevét feltehetően a hegyet alkotó vöröses színű kőzetről kapta, ezeket a turistaút mentén is megnézhetjük.


Tippjeink kirándulásokhoz


Palóc Néprajzi Magángyűjtemény és Babakiállítás – Mátrafüred

Piszkéstetőti Csillagvizsgáló – Mátraszentimre

Péter-hegyese kilátó – Mátraszentimre

Mária-kápolna – Fallóskút – Mátraszentimre

Salgó Vára – Salgótarján

Hazánk második legmagasabb hegycsúcsa (964 m) - Galyatető

Názáret üdülőtelep temploma - Bagolyirtás

Télen akár 1 km szánkózás folyamatosan (100 méter szintkülönbséggel) - Mátraalmás

Vidróczki Barlang - Mátrakeresztes

Erdészházak - Szalajkaház

Mátraszentimre - Mátra Ásványház-Múzeum és Ásványbolt

 

További információkért, túrákért látogassa meg az alábbi Mátra információs oldalt, ahol lehetőség van csatlakozni a kirándulásokhoz is: http://matrahegy.hu/esemenynaptar/2017-03-13/2018-12-31/KTE/4569

 

×